05 maart, 2012

We breien verder...






Het is een tijdje stil geweest op deze blog. We blikken dan ook terug op een erg drukke periode: een geslaagde kerstmarkt, de jaarwisseling, druk bezochte breinamiddagen (we halen de kaap van de 50 deelnemers per keer !), heel wat plannen voor de nabije toekomst !

We gingen onlangs ook weer een 40-tal kinderen van het 5de leerjaar van Basisschool Station leren breien.
Wat hebben we ondertussen allemaal gerealiseerd ? Met kerst bedachten we alle rusthuisbewoners met een kleine attentie, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stad gaven onze breisels de Grote Markt een huiselijk sfeertje, aan de daklozen van Brussel werden warme mutsen en sjalen bezorgd, de familie Van Uytsel vertrekt één dezer dagen weer naar Kenya, met in de bagage een heel pakket kleine mutsjes: die moeten dienen om de hoofdjes van de babys te beschermen tegen de felle zon, wanneer op de rug van hun mama meegedragen worden tijdens het werken. Voor Apold wordt er druk gewerkt aan de babysetjes, omslagdoeken voor de oudere dames, kindersokjes en mutsjes. Verder werden een aantal tassen gebreid om aan een rolstoel te hangen, zodat rusthuisbewoners op uitstap of tijdens de wandeling daar spullen in kwijt kunnen.
Wegens de grote vraag ernaar, kochten we degelijke sokkenwol, zodat we kousen 'op maat' kunnen leveren aan de liefhebbers.

Wat staat er verder nog op het programma ?
In april is de week van de amateurkunsten (WAK), waar we willen present zijn, einde mei de dag van het park, 9 juni wereldbreidag, in juli zijn we aanwezig tijdens de stadspicknick in park Cerckel...
Zeg nu nog dat we geen drukke breistérren zijn...
Volgende breidata: 14-28 maart, 11-18 april (met feesttelijke afsluiter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten