07 december, 2011

kerstmarkt op het Begijnhof

Dit weekeinde, zaterdag 10 en zondag 11 december, telkens in de namiddag, gaat de kerstmarkt, ingericht door het Roemeniëcomité, door in het stemmige Begijnhof van Diest. Al sinds de oprichting van onze vereniging waren we daarop steeds present.
Vol enthousiasme hebben de leden van de breiclub allerlei moois gemaakt om aan te bieden op de kerstmarkt. Onze 'collectie' omvat grappige en nuttige gadgets (WC-hoedjes, kapstokken, pannenlappen, colliers, bloempotjes, kerstversiering...), Barbie- en andere poppenkleedjes, warme spullen (plaids, omslagdoeken, mutsen en sjalen, herensokken, pulls voor groot en klein..), allerlei babygerief (dekentjes, babytruitjes,-vestjes, -botjes,...), handwerkpakketjes voor kinderen, smyrnagerief, kortom teveel om op te noemen.
We organiseren weer een grappige wedstrijd, waarmee een mooie prijs is te winnen.
De opbrengst van onze verkoop besteden we aan allerlei goede doelen: in de eerste plaats is er Apold, waar we voor de inwoners allerle breigoed voorzien (kindersokken-en mutsen, sjalen, omslagdoeken...), daarnaast willen we ter gelegenheid van kerstmis alle rusthuisbewoners van Huize Sint-Augustinus een kleinen attentie schenken, zijn we bezig aan een partij mutsen voor een daklozenproject in het Brusselse, bezorgen we warme kledij aan cosmos, een Brussels centrum voor minder-bedeelden.
En kom zeker eens kijken op 7 januari e.k. tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stad Diest, de Grote Markt zal er dit keer extra gezellig uitzien,dankzij onze vereniging !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten