05 maart, 2012

onze deelnemers

Elke breinamiddag zijn we steeds met meer ! Vrouwen van alle leeftijden, de oudste werd vorige zondag 90 (Joske), en eind van de maand bereikt ook 'Lèneke' deze gezegende leeftijd ! Om kinderen te motiveren is niet steeds gemakkelijk, maar vorige keer deed Thomas (8) enthousiast mee. Hanne van 11 is ook steeds van de partij, al van bij de start, en ze verzet heel wat nuttig werk: ze is de 'rechterhand' geworden van Ginette, die 'streng maar rechtvaardig' aan de wolkast staat en alles goed sorteert en verdeelt. Daarnaast helpt ze steeds met de koffie.
Ondertussen hebben we ook een man tussen onze gelederen: Marcel komt mee met Roza en maakt zich nuttig met het rollen van bollen wol. Niks speciaals, zou u zeggen, maar Roza en Marcel zijn beiden blind! Hoe Roza zo netjes kan breien, is mij een raadsel, ze laat geen steek vallen !
Tof om te zien, zijn ook de vriendschappen die zich ontwikkelen, hoe spontaan contact wordt gelegd, hoe iedereen iedereen verder helpt.
Enfin, ik krijg elke keer warm van het zien van die cafetaria vol enthousiaste breistérren, en dat is niet van de warme wol alleen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten