06 september, 2011

nieuwe data activiteiten 2011-2012

: De Breistérren nemen de draad terug op !

De Breistérren, actieve breiclub die om de 14 dagen samenkomt in Huize Sint Augustinus van Diest, neemt op 21 september de (brei)draad terug op. Volgende data zal onze breiclub doorgaan:5 en 19 oktober, 2 en 16 november, 7 en 21 december 2011. In 2012 komen we samen op 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april.
Daarmee is de kous niet af ! Op 4 september verkopen we leuke breispullen, trendy sjalen, barbiekleedjes,grappige gadgets, enz…op de garageverkoop in wijk Kloosterberg (stand in de Hulststraat), eind november staan we paraat tijdens de opendeur van het rusthuis, en op 10 en 11 december nemen we deel aan de kerstmarkt op het begijnhof van Diest, een organisatie van het Roemeniëcomité. Na de geslaagde organisatie van wereldbreidag 2011 doen we dit over in 2012, en wel op 9 juni.
Onze vereniging heeft zich van bij de oprichting ingezet voor al wie het minder heeft, vandaar dat een actie t.v.v. het leed in Afrika niet kan ontbreken. Op 5 oktober e.k. organiseren we daarom een taartenbenefiet in het rusthuis: we doen een oproep aan de lokale bakkers, thuisbakkers…om die dag een lekkere taart of ander gebak te maken en ons te bezorgen, wij brengen die aan de man bij de bezoekers. De opbrengst gaat integraal naar de Afrika-actie. Je kan dus steunen op 2 manieren: ten eerste door wat lekkers ter beschikking te stellen, ten tweede door in groten getale te komen taart eten op 5 oktober.
Waarom breien wij ? Onze club is een sociaal gegeven: samen, gezellig met een breiwerk, een goede babbel, niet alleen. We proberen ook niet-breiers warm te maken voor deze aloude volkskunst en gaan (op aanvraag) in scholen deze aan jongeren aanleren. Verder richten we ons tot iedereen, jong of oud, vrouw of man, allen zijn welkom. Voor velen doorbreken onze breidagen de vereenzaming en krijgen heel wat rusthuisbewoners extra bezoek. We steunen met de opbrengst van de verkoop van onze breisels ook diverse sociale doelen en projecten, o.m. het Roemeniëcomité, Annick for Kenya, en dit jaar Afrika.

Praktische info:
Organisatie ‘De Breistérren’ van Diest.
Meer info: 0474 725452 of www.breister.be
breistér@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten