18 juni, 2011

wereldbreidag in Diest






De eerste keer dat we meededen met 'wereldbreidag' in Diest, mag een succes genoemd worden ! Vanaf het moment dat we de markt inpalmden, is de zon beginnen te schijnen, ondanks onheilspellende weersvoorspellingen ! Zowat 45 à 50 breisters kwamen meedoen, de jongste was 8 jaar. De oudste ? Zo indiscreet zijn we niet geweest, om dat te vragen ! Het was een gezellige bedoening, waarbij we in het midden laten wat het hardste klonk: het getik van de breinaalden of het geroezemoes en gebabbel van de deelnemers ?
Er was ook heel wat publiek, aanmoedigingen, zelfs onze burgemeester kwam kijken, maar we hebben hem niet tot een brei-initiatie kunnen verleiden...
Er was een wedstrijd, waarbij kon geraden worden naar het aantal breinaalden in een pot. Het waren er tenslotte 579 ! Het kortste bij dit getal was Amelie Carremans van de Neyskenslaan (zij gokte op 580). zij krijgt binnenkort een handgemaakte plaid thuisbezorgd.
Verder hadden we nog de grootste breinaalden met breiwerk van de streek...
De lapjes die werden gebreid, gaan we verwerken tot een blijvend aandenken van deze dag. Dit zal tentoongesteld worden op de opendeur van Huize Sint Augustinus in het najaar.
Tenslotte versierden we de paaltjes van de Grote Markt met een origineel breisel...
We laten verder de foto's voor zich spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten