26 mei, 2011

wereldbreidag 13 juni 2011

WERELDBREIDAG WERELDBREIDAG WERELDBREIDAG WERELDBREIDAG


13 juni e.k., Pinkstermaandag, is het wereldbreidag; die dag mogen we, als actieve Breistérren, zeker niet overslaan !

Daarom komen we op 13 juni met zoveel mogelijk samen op de Grote Markt van Diest, om er met zijn allen aan de slag te gaan. We nodigen niet alleen de breistérren van Diest uit, maar richten ons ook tot iedereen, tot alle verenigingen die zich geroepen voelen om die dag mee te komen doen.
Wat gaan we doen ? We willen eerst en vooral een record aantal mensen in het centrum van Diest aan het breien krijgen, we maken een reuze breiwerk, en gaan lapjes breien, waarmee we de Grote Markt in een breikleedje steken. Wees er maar zeker van, die markt zal er achteraf heel anders uitzien !
Heb je geen breinaalden, of kan je het niet ? Geen nood, we leren je het, en zorgen, indien nodig, voor het nodige materiaal !

Waarom breien wij ? Onze club is een sociaal gegeven: samen, gezellig met een breiwerk, een goede babbel, niet alleen. We proberen ook niet-breiers warm te maken voor deze aloude volkskunst en gaan (op aanvraag) in scholen deze aan jongeren aanleren. Verder richten we ons tot iedereen, jong of oud, vrouw of man, allen zijn welkom. Onze breinamiddagen gaan door in huize sint-Augustinus in Diest, om de 14 dagen, van september tot april. Door die samenkomsten breken we voor velen de vereenzaming door en krijgen heel wat rusthuisbewoners extra bezoek. We steunen ook diverse sociale doelen en projecten, o.m. het Roemeniëcomité.

Praktische info:
Organisatie ‘De Breistérren’ van Diest.
Wanneer: pinkstermaandag 13 juni, van 14 tot 16 uur
Waar: Grote Markt Diest
Meer info: 0474 725452 of www.breister.be

Met dank aan Taverne het Haaske voor logistieke steun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten