12 april, 2011

laatste nieuwsjes voor de vakantie !

Het 4de breijaar loopt ten einde. Afsluiter wordt de laatste breimiddag op 20 april, maar dat wordt een superdag ! Eerst gaan we onze paasmandjes uitdelen aan bewoners en personeel van het rusthuis, daarna is het gezellig samenzijn, met lekkere hapjes, drankjes en taart. Allemaal present, hoop ik !

‘Rusten’ moeten we niet te letterlijk nemen: er staat nog heel wat op het programma: op 29 april en 6 mei gaan we in school ‘De Pit’ kinderen leren breien, telkens om 10u45: een klas van 20 leerlingen.

Op 1 mei is het ‘erfgoeddag’, met als thema ‘armoe troef’. Zwaartepunt van die dag ligt op het begijnhof, en vanuit de erfgoedcel wordt gevraagd of enkele breistérren tijdens de middag (14-16 uur) willen demonstreren hoe men vroeger zuinig met breigoed omging, breigoed uittrok om te herbeginnen, zelf sokken breide en stopte. Wie kan dat nog ? Een toffe gelegenheid om naar buiten te komen.

Op 5 juni houden we een verkoop in Kermeta, in Kermt, van 10 tot 18 uur.Wie meewil, of enkele uurtjes langs wil komen, graag een seintje.
Tijdens de zomermaanden houden we waarschijnlijk nog een breigoedverkoop in het CAW, als steun voor hun projecten voor kansarmen.

Tijdens de zomermaanden is iedereen steeds welkom in het rusthuis voor een gezellige babbel en handwerknamiddag. Ginette zal met alle plezier, maar beperkt, materiaal ter beschikking stellen. Verder kan je op woensdagnamiddag bij'Poelske'(ontmoetingscentrum Sint-Jan)terecht voor een praatje, lekkere tas koffie en breien.

Ja, ik hoor het al, jullie willen terug aan de slag: zonder tegenbericht gaan we terug van start op 21 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten