19 april, 2011

afsluiter 4de breiseizoen

Amai, ons vierde breijaar zit er op ! Bij de start waren we bang dat onze club een ééndagsvlieg zou worden, maar als we terugkijken naar hetgeen we realiseerden, hoeveel mensen we (direct en indirect) bereikten, mogen we best fier zijn: al het warme breigoed dat zijn weg naar Brussel, Roemenië, Congo (!), Oekraïne vond, de diverse projecten die we financiëel konden steunen dank zij succesvolle verkoop via kerst- en andere markten, de vele kinderen die we ondertussen leerden breien, de nominatie voor de Pluim, diverse reportages op de lokale ROB, in krant en stadsinfo, de mooie tentoonstelling, de vele contacten met rusthuisberwoners, en last, but not least, het fantastische warme solidariteits- en vriendschapsgevoel dat er onder de breistérren is ontstaan. Toch allemaal de moeite, niet ? We zijn in Diest een begrip geworden ! En wellicht ook verder, in de ganse regio, als we zien van waar we meer dan eens toffe reacties krijgen, onder de vorm van zakken wol of breigoed, allerlei materialen, die bezorgd worden….

Enkele maanden stoppen, betekent niet onze priemen laten roesten ! Volgend staat nog op ‘t programma:
- Eerst en vooral afbraak van de tentoonstelling, donderdagmorgen, vanaf 9 uur (morgen dus !). Sorteren van de goederen bij mij thuis, donderdag 28 april, 14 uur. Alle hulp is welkom !
- op 29 april en 6 mei leren we in ‘De Pit’ kinderen breien, telkens om 10u45: Martje, Christiane, Olga, Margriet, Blanka en ikzelf zorgen daarvoor.
- Voor ‘erfgoeddag’ op 1 mei, met als thema ‘armoe troef’, bouwen we een klein standje uit op het Begijnhof in de middag (14-16 uur) en demonstreren hoe men vroeger zuinig breigoed maakte, leren we mensen breien. Gusta, Annie, Dora, Marina, Mia, Julia, Margriet zegden toe. Vanaf 16 uur gids ik een wandeling over het thema ‘armoe’.
- Op zondag 5 juni nemen we deel aan een rommelmarkt in zaal Kermeta, in Kermt, van 10 tot 18 uur. Wie mee wil, geeft een seintje, wie zelf tot daar komt om me een uurtje af te lossen, graag.
-Tijdens de zomer houden we waarschijnlijk nog een verkoop in het CAW, als steun voor hun projecten.
- we hebben ondertussen genoeg omslagdoeken en mutsen voor Roemenië. Kindersokjes en wantjes zijn er nog wel nodig. Verder nog warme baby-uitzetten: eerste kleedje, manteltje, dekentje…Ook de poppenspullen zijn tof, en goed voor de kerstmarkt in december.

Je kan nog inschrijven voor de uitstap van10/05 naar Keukenhof. Vertrek 8 uur, parking Halve Maan (Lindemolen). Prijs leden €33/niet leden €36 (bus, inkom tuin, ontbijt in bus inbegrepen). Deelnemen door storting van het juiste bedrag per persoon op onderstaand rekeningnummer, uiterlijk 5 mei.

Toen we in november naar Brussel gingen, waren we vastbesloten om later het Vossenplein te verkennen. Die uitstap gaat door in juni; wie meewil, geef je naam en telnummer door voor meer info later.

Vanmiddag is het feest: we spaarden genoeg bij mekaar om iedereen met lekkers te trakteren, van bakkerij Centrum uit Herselt, kregen we, zoals elk feestje, via ‘onze’ Lucienne lekker gebak. Dikke merci, zou ik zeggen !
Voor alle rusthuisbewoners hebben we een zakje paaseitjes. Fijn als jullie die willen helpen uitdelen.

Rest me nog iedereen te bedanken voor het toffe jaar dat we samen hadden, jullie inzet en enthousiasme, vriendschap en warmte.

Ik wens aan jullie allen een deugddoende zalig warme lange zomer.
21 september zijn we er terug !

Lieve groetjes,
Hilde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten