20 november, 2010

uitstap naar Brussel

Op 9 november jl. trokken we met onze Breistérren naar Brussel. Doel van de uitstap was het wijkcentrum Cosmos in hartje Kureghem/Anderlecht, waar we regelmatig allerlei breigoed en andere kleding naartoe doen. Het was een revelatie: het centrum verdeelt niet alleen via een klein 'winkeltje' (het was bijna een giftshop, alles kost er 0,20 euro, jassen koop je er aan €0,50 !) allerlei kleding, maar omvat ook een naaiatelier, waar lessen worden gegeven, een sociaal restaurant voor ouderen uit de buurt, een animatieploeg, enz... Na het lekker eten, nam de pastoor van de parochie, Jan Claes (geboren Limburger) ons even mee op tocht door zijn kerk en de wijk. Dat was een revelatie ! Waren we wel in Brussel ? Het leek wel Afrika !
Het volgend avontuur was om per metro naar het Justitiepaleis te geraken: dat lukte zonder problemen!
Daar wachtte ons een gids op van 'Kerk en Toerisme' die ons door een stukje authentieke Marollen leidde: de 'Berg van Barmartigheid', het mooie gebouw van koffie Jacquemotte, het stadsarchief van Brussel, en tenslotte de Kapellekerk. Enige spelbreker was de regen, maar dat weerhoudt ons niet om een volgende sightseeing Brussel te plannen in de nabije toekomst.

Ter informatie: regelmatig brengen we naar Cosmos breigoed en goed draagbare, propere kleding. De lage prijzen die men er vraagt, bewijzen de grote nood; wie dus dingen wil meegeven, neemt liefst even contact op met de Breistérren; ook allerlei naaigerief (stikzijde, naalden, lint, stoffen... kennen ginds een gode bestemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten