20 november, 2010

Breistérren op de kerstmarkt met tweedehandsmarkt voor kerstgerief.

Op 11 en 12 december e.k. doen de Breistérren, de actieve breiclub van het rusthuis, mee aan de kerstmarkt die het Roemeniëcomité inricht op het begijnhof. Tijdens die tweedaagse verkopen we trendy breispullen, gemaakt door onze leden. Kleine gadgets, plaids, omslagdoeken, sjalen en mutsen, schattige babyspulletjes en knuffels, kortom, teveel om op te noemen. Je kan een mooie plaid winnen, door te raden hoeveel wolwikkels er in onze container zitten !

We pakken tevens uit met een primeur: tegelijk met onze breigoederenverkoop, organiseren we een tweedehandsmarkt voor kerstgerief: wie uigekeken is op zijn oude kerstversiering, graag eens wat nieuws in de boom hangt, kan zijn oude spullen bij ons kwijt.
Hoe werkt het ? Er zijn 2 systemen: ofwel schenk je ons het kerstgerief dat je niet meer gebruikt, de opbrengst is voor ons. Ofwel wil je er nog een centje aan verdienen, en geef je de zaken ‘in consignatie’. Je vult onze lijst in met je te verkopen goederen, en betaalt als inschrijving €2/10 artikels. Na afloop van de markt haal je het geld op van de verkochte spullen, met aftrek van 20% voor onze werking. Niet-verkochte spullen neem je terug mee. Wat niet wordt afgehaald, gebruiken we om het rusthuis in kerstsfeer te brengen, en gaat achteraf naar het kringloopcentrum.
Wat kan je binnenbrengen ? Alles in goede staat, onbeschadigd, ingepakt in doorzichtige plastic zakjes (vb. 10 kerstbollen samen=1 pakket). Kunststof kerstbomen, lichtsnoeren, gewone slingers nemen we niet aan. Wel kerstballen, servies, muziekdozen, tafeldoekjes…
Inschrijvingsformulieren kan je bekomen in het rusthuis, en op aanvraag per mail.
Binnenbrengen van de materialen in het begijnhof, Apostelenconvent: zaterdag 11 december, tussen 10u30 en 11u30. Terug ophalen zondag van18 tot 19 uur.

De opbrengst van de kerstmarkt gebruiken we voor de werking van onze club, die gratis is voor de deelnemers: we kopen er breimateriaal mee, boeken en tijdschriften; daarnaast steunen we diverse sociale doelen, zoals het Roemeniëcomité, Cosmosvzw (een buurtcentrum in Brussel), breien we truitjes voor kinderen in Congo, willen we de rusthuisbewoners trakteren op een extraatje…In het verleden ging er ook hulp naar het project ‘Annick for Kenya’ en Haïti.

Onze breiclub gaat door om de 14 dagen in Huize Sint-Augustinus van 14-16 uur. Volgende samenkomsten 24/11, 8/12, 22/12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten